meetup.flexjobs.cz

C-level Meetup 2021

Flexibilita práce: data a trendy

Flexibilita práce: data a trendy

Management je pod tlakem. Lidé očekávají změnu firemní kultury a jasná a dlouhodobá pravidla pro využívání home office

Jak bude svět práce vypadat v době post-covidové? Až 80 % lidí zjistilo, že jim home office vyhovuje a že chtějí pracovat z domova cca 2 dny v týdnu. Naprosto se tak změnilo jejich očekávání. Napětí roste hlavně v těch firmách, kde home office odstartovala karanténa a teď není jasné, jak bude vypadat nový “normál”.

4+2 otázky pro Zdenku Studenou

„Systematický přístup k flexibilitě už není konkurenční výhoda jako dřív, je to absolutní nutnost.“

Aktivátorka změn a vizionářka zaměřená na výsledek. Hostitelka C-level Meetupu, zkušená globální HR ředitelka a zakladatelka FLEXJOBS.cz, se kterým od roku 2015 úspěšně pomohli už 60 týmům a firmám napříč sektory využívat FLEXI kulturu jako nástroj k efektivitě a maximu potenciálu.

Covid-19 nastartoval novou éru, kdy se flexibilita práce stala novou normou. Otázkou není "jestli", ale "jak".

Virus urychluje digitalizaci, nutí inovovat a většině firem přinesl intenzivní zkušenost s home office. Chvíli se může zdát, že všechno funguje, produktivita lidí neklesá a spokojenost roste. Čeká nás ale ještě velký kus práce, kterou za nás nikdo neudělá.

4 otázky pro Ctirada Nedbálka

„Flexibilita není anarchie, benefit ani experiment. Je to klíč ke zvýšení produktivity.“

Vizionář s nohama pevně na zemi. Albert do flexibility vkročil jako první v oboru a nyní definuje svou vlastní cestu zahrnující home office, flexibilní plánování směn a mnoho dalšího. Jak vypadá tento nový normál? Jak se změny odrazí v jednotlivých částech společnosti – na prodejnách, ve skladech nebo v kancelářích?

4 otázky pro Martina Vohánku

„Bez umění vést lidi na dálku se dnes neobejde žádný týmový lídr.“

Cílevědomý a vytrvalý. Dle Forbes správňák. Martin Vohánka před 25 lety založil firmu W.A.G. payment solutions, vystupující pod značkou EUROWAG. Ta je dnes jednou z největších v Evropě, s kterou dopravní společnosti platí za palivo a mýto a využívají celou řadu klíčových služeb pro provoz vozidel.

4 otázky pro Petra Střelce

„Home office není benefit, ale další flexibilní pracovní model.“

Rozhodný a otevřený. Vede R&D a soustředí se na inovace. Věnuje se jak rozvoji globálních procesů, tak řízení businessu a rozvoji lidí. Ví, že svět se mění a je nutné jít kupředu, abychom nezůstali vzadu.

4 otázky pro Davida Vaňka

„Nejlepší je léčba šokem. Lidi jsou přirozeně flexibilní a přizpůsobí se.“

S využitím digitalizace mění způsob práce a firemní kulturu ve FORTUNĚ. Vědomě a autenticky vede tým ke změně stylu práce i komunikace. Pod jeho vedením FORTUNA změnila produktovou a prodejní strategii, když jako první v Česku získala licenci na provozování online kasina a rovněž se primárně zaměřila na vývoj mobilních aplikací jako hlavního prodejního kanálu. Implementace těchto strategií výrazně pomohla k překonání krizové situace v 1. polovině tohoto roku.

computer, pc, workplace

Přežít pár týdnů povinný home office neříká nic o schopnosti firmy udržet si efektivní flexibilitu dlouhodobě

Jak se firmy se situací popraly, co je teď čeká za výzvy a jaká se nabízí řešení?

Zatímco má celosvětově již 62 % firem[1] definovanou strategii flexibility, která mnohým usnadnila akutní hromadný home office, v České republice v době “před pandemií” měly možnost běžně pracovat z domova jen 4 % zaměstnanců [2], na zkrácený úvazek pak dalších 6 %. Jak se firmy se situací popraly, co je teď čeká za výzvy a jaká se nabízí řešení?

Nastal rok velkých změn. Krize vše jen urychlila. Kdo teď zaspí, riskuje, že už to nedožene.

Nečekaná čísla, která přinesl rok 2020 v oblasti flexibility práce.

Aktuálně 72 % firem prochází změnou, říká výzkum. Hlavním spouštěčem je tlak na dodržení cílů a netrpěliví investoři. Změna je ale přirozená součást podnikání, na kterou se jde vždy připravit.

10+1 důvodů, proč být na C-level Meetup 2020

Setkání, které připraví vaši firmu na budoucnost.

Krize urychluje změny a řadu firem nutí inovovat. Home office, práce na dálku a flexibilita celkově je nyní horké téma, které řeší opravdu všichni. Nebuďte pozadu!