meetup.flexjobs.cz

4 otázky pro Martina Vohánku

Cílevědomý a vytrvalý. Dle Forbes správňák. Martin Vohánka před 25 lety založil firmu W.A.G. payment solutions, vystupující pod značkou EUROWAG. Ta je dnes jednou z největších v Evropě, s kterou dopravní společnosti platí za palivo a mýto a využívají celou řadu klíčových služeb pro provoz vozidel.

Jaké strategické změny, které souvisí s flexibilitou práce, jste letos odstartovali ve vaší firmě?

Období karantény ukázalo, že drtivou většinu našich procesů zvládneme zajistit na dálku bez krátkodobých dopadů a to napříč 15 evropskými pobočkami. Rozhodli jsme se proto pro vícedenní home-office a jeho exekuci nechat na dohodě manažerů s týmem. Na rozšířený HO navázal program sdílených pracovních míst, který v delším horizontu umožní úsporu nákladů a prakticky ihned sníží ekologickou stopu díky limitovanému dojíždění do kanceláře.

Co se vám už letos povedlo?

Jsem rád, že se nám tento rok podařilo představit nový „Eurowag Culture Manifesto“. Naše firma se během 5 let významně rozrostla. Proto je důležité vědět, kdo jsme, jak se díky našim hodnotám chceme chovat k našemu okolí a jak chceme naší strategie dosáhnout. V souvislosti s tím řešíme zároveň otázku „empowermentu“, který je klíčový pro flexibilitu ve fungování a růstu naší firmy.

Co by se každý manažer měl naučit hned teď?

Že jsou důležité výsledky dodané včas a kvalitně, ne to, kde a kdy tým práci vykonává.

Co byla ta největší výzva při zavádění flexi kultury?

Vnímáme v týmech různé potřeby a proto jsme se snažili dát pravomoc manažerům, ať se oni rozhodnou v daném rámci, co je nejlepší nastavení pro tým. Důležitá je komunikace a jasná pravidla.

——————————————–

Hlavně v posledních měsících flexibilita zásadně zamíchala karty na trhu práce. Spojili jsme se proto s lídry z řad našich klientů, kteří nejenže změnu na flexibilní firemní kulturu ustáli, ale dokázali akcelerovat výkon celé firmy. Své zkušenosti vám předají osobně na našem prvním  C-level Meetupu – FLEXIBILITA JAKO NOVÁ STRATEGIE.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *