meetup.flexjobs.cz

4 otázky pro Davida Vaňka

S využitím digitalizace mění způsob práce a firemní kulturu ve FORTUNĚ. Vědomě a autenticky vede tým ke změně stylu práce i komunikace. Pod jeho vedením FORTUNA změnila produktovou a prodejní strategii, když jako první v Česku získala licenci na provozování online kasina a rovněž se primárně zaměřila na vývoj mobilních aplikací jako hlavního prodejního kanálu. Implementace těchto strategií výrazně pomohla k překonání krizové situace v 1. polovině tohoto roku.

Jaké byly důvody k odstartování letošních strategických změn?

Zvyšující se náklady na 1 m² kancelářské plochy, kritická situace na IT pracovním trhu, mezinárodní expanze Fortuny a s tím zvyšující se počet zaměstnanců vyvolal potřebu strategické změny související s flexibilitou práce.

Co se vám už letos povedlo?

Přechod na hybridní formu práce (kombinace práce v kanceláři a home office), podpořené přestěhováním do nové budovy a samozřejmě i nastalou situací okolo pandemie. Během 6 měsíců jsme se dostali ze stylu „každý den si sednu u svého stolu, kde mám moje oblíbené talismany“ ke stylu „za pomocí nových technologií mohu být produktivní kdekoliv“.

Co by se každý manažer měl naučit hned teď?

Work-life balance při práci z domova – je těžké odlišit, kdy už končí práce a kdy začíná mimopracovní život.

Co byla ta největší výzva při zavádění flexi kultury?

Nejlepší je léčba šokem. Lidi jsou přirozeně flexibilní a přizpůsobí se, ale většina je líná udělat změnu, a tak je někdy nejlepší nedat jim příležitost o věcech příliš mluvit a změnu najednou udělat. Pandemie nám pomohla přeskočit několikaměsíční vysvětlování a přesvědčování zaměstnanců včetně top managementu o výhodách home office přístupu. V zásadě se dá říci, že jsme se tak dlouho připravovali a plánovali digitalizaci a změnu pracovních návyků, až to za nás „všechno vyřešil“ během jednoho víkendu COVID-19. A to je další z důkazů o tom, že krize přináší příležitosti a je jen nás, jak jsme na to připraveni a jak to využijeme v náš prospěch.

———————————————

Hlavně v posledních měsících flexibilita zásadně zamíchala karty na trhu práce. Spojili jsme se proto s lídry z řad našich klientů, kteří nejenže změnu na flexibilní firemní kulturu ustáli, ale dokázali akcelerovat výkon celé firmy. Své zkušenosti vám předají osobně na našem prvním  C-level Meetupu.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *